Konsultointia,

koulutusta ja viestintää

persoonallisella otteella

Konsultointi

Vaikuttajaviestintä
Onko organisaatiossasi tarpeen kehittää vaikuttamisen strategista suunnittelua ja toimenpiteitä? Tarvitsetteko siihen jatkuvaa tukea? Olipa kyseessä sidosryhmien määrittäminen ja sidosryhmäyhteistyön kehittäminen tai vaikuttamiseen liittyvät selvitykset ja toimintaympäristön muutosten analyysi, voin auttaa kehitysmatkallanne. Autan myös ymmärtämään lainsäädäntöä ja muuta sääntelyä sekä siinä, miten siihen voi itse vaikuttaa.

Minulla on vuosien kokemus politiikasta, eduskunnasta, hallituksen työskentelystä, mediayhteistyöstä ja vaikuttamiskampanjoista. Yhdessä tunnistamme keskeiset päättäjät ja vaikuttajat ja teemme vaikuttamissuunnitelman, jonka toteuttamisessa tuen organisaatiotasi.

Vaikuttajaviestinnässä yhteistyökumppanini on Rud Pedersen Public Affairs
www.rudpedersen.com

Konsultointi ja ratkaisujen löytäminen
Kaipaako yhteiskunnallinen haaste selvittäjää ja ratkaisuehdotuksia? Analysoin kanssanne lähtötilanteen huolellisesti. Kartoitan mitkä asiat toimivat, mitä kannattaa vahvistaa, mitä muuttaa ja mitä uutta kehittää. Haastattelen avaintoimijat, muodostan tilannekuvaa ja teen suosituksia. Olen päättäjien ja johdon tukena muutosprosessissa.

Autan toimintanne strategisessa uudistamisessa vastaamaan tulevaisuuden lainsäädäntöä ja toimintaympäristöä sekä väestörakenteessa tapahtuvia muutoksia. Esimerkiksi kunnan päätöksenteon pitkäjänteisyys ja sivistyspoliittisten tavoitteiden asettaminen yhdessä luottamushenkilöiden, viranhaltijoiden ja asukkaiden kanssa on avain hallittuun muutokseen.

Murrosaikoina organisaatioiden on entistä tärkeämpää kuulla herkällä korvalla henkilöstön, jäsenten, asiakkaiden sekä sidosryhmien tarpeita ja toiveita.
Sidosryhmien osallistamisessa yhteistyökumppanini on Fountain Park Oy.
www.fountainpark.fi

Puhe- ja juontotilaisuudet

Puhun, juonnan ja fasilitoin onnistuneet tilaisuudet ja keskustelut. Olen kokenut juontaja ja tv-esiintyjä hyväntuulisella, rohkealla ja asiantuntevalla otteella. Olipa kyseessä vaalipaneeli, messutapahtuma tai juhlaseminaari, anna minun hoitaa puhuminen ja keskity itse nauttimaan tilaisuudesta, jonka kulun suunnittelemme yhdessä. Osaan käyttää Erätauko -menetelmää.
www.eratauko.fi

www.puhujatori.fi

Koulutusvienti

Tarvitsetko apua koulutusviennissä? Haluavatko ulkomaiset vieraasi tutustua suomalaiseen koulutusjärjestelmään, kouluun tai päiväkotiin? Anna minun auttaa, esimerkiksi räätälöidä vieraillesi sopiva ohjelma ja kertoa heille siitä, mitkä tekijät ovat tehneet Suomesta koulutuksen
suurvallan – suomeksi tai englanniksi. Yhteistyökumppanini on VisiEDUFinn.
www.visitedufinn.com

Koulutus- ja kurssitoiminta

Koulutan ja alustan asiantuntijuuteeni kuuluvissa teemoissa tarpeidenne mukaan:
VAIKUTTAJAVIESTINTÄ: Vaikuttaminen ja lobbaus, miten onnistun?
Miten vaikutan ja viestin ja saan mielipiteeni kuulluksi? Miten kehityn vakuuttavaksi esiintyjäksi?

KOULUTUSJÄRJESTELMÄ: Koulutusjärjestelmän tulevaisuus ja muutos, mitä siitä pitäisi tietää?
Suomalainen koulutusjärjestelmä ja sen vahvuudet (myös englanniksi).

Työnohjaus ja työhyvinvointi

Jussi SutinenLovEdun toinen omistaja rehtori Jussi Sutinen toimii työnohjaajana sekä yksilöille että ryhmille. Hän luennoi ja konsultoi mm. siitä, miten johdetaan opettajien ja oppilaiden hyvinvointia ja koulukulttuurin muutosta.

Ota yhteyttä suoraan Jussiin, p. 041 5443473 tai jussi@lovedu.fi

Jussin ansioluettelo

Koulutus

Olen koulutukseltani valtiotieteen (1996) ja filosofian maisteri (2003) Helsingin yliopistosta. Johtamisen erikoisammattitutkinnon suoritin vuonna 2009 ja työnohjaajaksi valmistuin vuonna 2020 Tampereen ammattikorkeakoulusta.

 

Työura

 • Rehtorina Helsingin yhteislyseo HYL:ssä vuodesta 2009. HYL on yläkoulun ja lukion muodostama koulukokonaisuus, jossa on n. 800 oppilasta ja opiskelijaa ja henkilöstöä yli 70.
 • Rehtorin työn ohessa tehnyt työnohjausta ja konsultointia mm. Tuusulan kunnassa, Suomen Partiossa ja Laurea ammattikorkeakoulussa.
 • Opettajana olen toiminut useita vuosia HYL:ssa (historia ja yhteiskuntaoppi), Hyvinkäällä Pohjoispuiston koulussa ja Espoon-Vantaan ammattikorkeakoulussa (nyk. Laurea-ammattikorkeakoulu).

Luottamustoimia

 • Puheenjohtaja v. 2022 alk. Yksityiskoulujen Liitto ry:ssä, mitä ennen liiton hallituksessa ja työvaliokunnassa vuodesta 2010.
 • Hallituksen jäsen Sivistystyönantajat ry:ssä alkaen 2022 syksystä, jossa olin aiemmin myös elinkeinopoliittisen valiokunnan puheenjohtaja vv. 2013-2014.
 • Puheenjohtaja Pro Lukio ry:ssä vv. 2018-2022, minkä kautta toimin kaikkien Suomen lukioiden edunvalvojana ja sain laajan kuvan suomalaisesta lukiokentästä.
 • Helsingin seudun rehtorit ry:n hallituksen jäsen alk. v. 2016.

Harrastukset

 • liikunta (golf ja kuntosaliharjoittelu), kirjallisuus (erityisesti dekkarit), koiran kanssa ulkoilu.
 • Perhesuhteet
 • Naimisissa yrittäjä Heljä Misukan kanssa (LovEdu Oy).
 • Lapset LL Maiju Lepomäki s. 1993 ja kauppat. yo Ilona Sutinen s. 2002.

LovEdu järjestää yhteistyökumppanien kanssa kurssitarjontaa Loviisassa Villa Omenankukassa tai tulemme luoksenne kouluttamaan ja luennoimaan yhdessä määritellystä aiheesta. Räätälöidään teille sopiva kokonaisuus yhdessä.

 

Heljästä sanottua

Opetusministerin ja valtiosihteerin työtahti on tiukka ja yhteistyö tiivistä. Heljän kyky hahmottaa olennaiset asiat ja etsiä ratkaisuja on poikkeuksellinen. Saatoin aina luottaa, että hommat etenevät niin kotimaan politiikassa kuin Heljän sijaistaessa minua ulkomailla ministerikokouksissa.

Henna Virkkunen

Euroopan parlamentin jäsen, opetusministeri vv. 2008-2011, Jyväskylä

Heljä on asiantunteva moniosaaja, nainen joka tekee minkä lupaa. Positiivinen työote yhdistettynä ammattitaitoon ja haluun saada aikaan tuloksia ovat tasapainossa. Heljän verkostot ovat niin koulutuksen kuin yhteiskunnallisen vaikuttamisen kentällä mittavat. Tässä seurassa innostus ja tarmo myös tarttuvat: yhteistyö Heljän kanssa on kaiken lisäksi kivaa!

Antti Ikonen

Rehtori, Suomen Rehtorit ry:n puheenjohtaja, Liperi

Arvostan todella paljon Heljän osaamista ja sitä poikkeuksellisen hyvää ja reilua yhteistyön tapaa, mikä on hänelle tyypillistä. Olen vaikuttunut Heljän uudesta urasta ja olen vankasti sitä mieltä, että Heljän vahva koulutusosaaminen ja aktiivinen ote antavat uusiin haasteisiin loistavat lähtökohdat.

Ritva Viljanen

Kaupunginjohtaja, Vantaan kaupunki