Konsultointia,

koulutusta ja viestintää

persoonallisella otteella

Konsultointi

Palvelut kunnille

Autan kuntasi kasvatus- ja opetuspalveluiden strategisessa uudistamisessa vastaamaan tulevaisuuden lainsäädäntöä ja toimintaympäristöä sekä väestörakenteessa tapahtuvia muutoksia. Miten kunnassasi on hallussa tulevaisuuden kouluverkko, opetuksen uudistaminen, osaajien rekrytointi, laadun kehittäminen ja rahoitus? Kunnan päätöksenteon pitkäjänteisyys ja sivistyspoliittisten tavoitteiden asettaminen yhdessä luottamushenkilöiden, viranhaltijoiden ja asukkaiden kanssa on avain hallittuun muutokseen. Analysoin kanssanne lähtötilanteen huolellisesti. Kartoitan mitkä asiat kunnassa toimivat, mitä kannattaa vahvistaa, mitä muuttaa ja mitä uutta kehittää. Haastattelen avaintoimijat, muodostan tilannekuvaa ja teen suosituksia. Olen päättäjien ja johdon tukena muutosprosessissa.

Vaikuttajaviestintä

Onko organisaatiossasi tarpeen kehittää vaikuttamisen strategista suunnittelua ja toimenpiteitä? Tarvitsetteko siihen jatkuvaa tukea? Olipa kyseessä sidosryhmien määrittäminen ja sidosryhmäyhteistyön kehittäminen tai vaikuttamiseen liittyvät selvitykset ja toimintaympäristön muutosten analyysi, voin auttaa kehitysmatkallanne. Autan myös ymmärtämään lainsäädäntöä, muuta sääntelyä ja koulutuksen taloutta sekä siinä, miten siihen voi itse vaikuttaa. Minulla on vuosien kokemus politiikasta, eduskunnasta, hallituksen työskentelystä, mediayhteistyöstä ja vaikuttamiskampanjoista. Yhdessä tunnistamme keskeiset päättäjät ja vaikuttajat ja teemme vaikuttamissuunnitelman, jonka toteuttamisessa tuen organisaatiotasi.

Vaikuttajaviestinnässä yhteistyökumppanini on Rud Pedersen Public Affairs
www.rudpedersen.com

Puhe- ja juontotilaisuudet

Puhun, juonnan ja fasilitoin onnistuneet tilaisuudet. Olen kokenut juontaja ja tv-esiintyjä hyväntuulisella, rohkealla ja asiantuntevalla otteella. Olipa kyseessä vaalipaneeli tai juhlailta, anna minun hoitaa puhuminen ja keskity itse nauttimaan tilaisuudesta, jonka kulun suunnittelemme yhdessä.

Messutapahtumat, (vaali)paneelit, seminaarit, haastattelut ja juhlat.

Koulutusvienti

Tarvitsetko apua koulutusviennissä? Haluavatko ulkomaiset vieraasi tutustua suomalaiseen koulutusjärjestelmään, kouluun tai päiväkotiin? Anna minun auttaa, esimerkiksi räätälöidä vieraillesi sopiva ohjelma ja kertoa heille siitä, mitkä tekijät ovat tehneet Suomesta koulutuksen suurvallan – suomeksi tai englanniksi,

Koulutus- ja kurssitoiminta

Koulutan ja alustan asiantuntijuuteeni kuuluvissa teemoissa tarpeidenne mukaan:
VAIKUTTAJAVIESTINTÄ: Vaikuttaminen ja lobbaus, miten onnistun?
Miten vaikutan ja viestin ja saan mielipiteeni kuulluksi? Miten kehityn esiintyjänä?
KOULUTUSJÄRJESTELMÄ: Koulutusjärjestelmän tulevaisuus ja muutos, mitä siitä pitäisi tietää?
Suomalainen koulutusjärjestelmä ja sen vahvuudet (myös englanniksi).

Järjestän yhteistyökumppanien kanssa kurssitarjontaa Loviisassa tai tulen luoksenne kouluttamaan ja puhumaan yhdessä määritellystä aiheesta. Räätälöidään teille sopiva kokonaisuus yhdessä.

Heljästä sanottua

Opetusministerin ja valtiosihteerin työtahti on tiukka ja yhteistyö tiivistä. Heljän kyky hahmottaa olennaiset asiat ja etsiä ratkaisuja on poikkeuksellinen. Saatoin aina luottaa, että hommat etenevät niin kotimaan politiikassa kuin Heljän sijaistaessa minua ulkomailla ministerikokouksissa.

Henna Virkkunen

Euroopan parlamentin jäsen, opetusministeri vv. 2008-2011, Jyväskylä

Heljä on asiantunteva moniosaaja, nainen joka tekee minkä lupaa. Positiivinen työote yhdistettynä ammattitaitoon ja haluun saada aikaan tuloksia ovat tasapainossa. Heljän verkostot ovat niin koulutuksen kuin yhteiskunnallisen vaikuttamisen kentällä mittavat. Tässä seurassa innostus ja tarmo myös tarttuvat: yhteistyö Heljän kanssa on kaiken lisäksi kivaa!

Antti Ikonen

Rehtori, Suomen Rehtorit ry:n puheenjohtaja, Liperi

Arvostan todella paljon Heljän osaamista ja sitä poikkeuksellisen hyvää ja reilua yhteistyön tapaa, mikä on hänelle tyypillistä. Olen vaikuttunut Heljän uudesta urasta ja olen vankasti sitä mieltä, että Heljän vahva koulutusosaaminen ja aktiivinen ote antavat uusiin haasteisiin loistavat lähtökohdat.

Ritva Viljanen

Kaupunginjohtaja, Vantaan kaupunki